David Blaine Menambah Tarikh Residensi Sihir Las Vegas Baharu
toto

David Blaine Menambah Tarikh Residensi Sihir Las Vegas Baharu

Residensi pertama David Blaine, yang bermula pada 30 September di Resorts World Las Vegas, telah membuat tiket hilang.

David Blaine
David Blaine terapung di sekitar teater utama di Resorts World Las Vegas ketika Data Keluaran Sydney penonton masuk. Residensi pertamanya telah menambah enam tarikh tayangan baharu. (Imej: Twitter)
The illusionist dan resort kasino telah menambah enam tarikh baharu 2023: 6, 7, 27, dan 28 Januari serta 10 dan 11 Mac. Tiket baharu ini untuk “David Blaine: In Spades” mula dijual kepada orang ramai pada 7 Oktober pada pukul 10 pagi PT, dan kepada ahli kad American Express pada 4 Oktober pukul 10 pagi PT.

Tempat duduk masih tersedia untuk tarikh baki Blaine yang dijadualkan sebelum ini: 28 dan 29 Okt. dan 16 dan 17 Dis. Ini dalam julat harga dari $59 hingga $1,500.

Tayangan perdana Blaine dihadiri oleh ahli kelab peminat selebritinya, termasuk pelakon Woody Harrelson, penyanyi rap Dr. Dre dan Eminem, Lars Ulrich Metallica, pengasas bersama Apple Steve Wozniak, penerbit Brian Grazer, pengarah Darren Aronofsky, dan pelakon Edward Norton, yang memperkenalkan salah satu ilusi.

Pertunjukan Blaine’s Resorts World menyertai David Copperfield di MGM Grand dan “Criss Angel: Mindfreak” di Planet Hollywood sebagai pertunjukan silap mata utama yang kini dipaparkan di Las Vegas Strip.

Makluman Spoiler
Menurut laporan, Blaine memulakan persembahannya dengan menyapa orang Keluaran Sydney ramai sambil kelihatan terapung di sekitar auditorium 5,000 tempat duduk hanya disokong oleh beberapa dozen belon helium merah gergasi – seperti versi kehidupan sebenar filem animasi Up 2009.

Seterusnya, ahli ilusi memanjat perancah dan menyelam sejauh 78 kaki ke dalam timbunan kotak kadbod yang dia minta orang ramai membantu memasangnya semasa dia terapung.

Pertunjukan selama 90 minit itu juga termasuk kerja dekat, ilusi di mana dia kelihatan menenggelamkan dirinya dalam tangki air dengan buaya, dan akhir di mana setiap penonton memotong dek dengan cara yang berbeza, hanya untuk menghasilkan kad yang sama .

Tutup pada David Blaine
Blaine, seorang ilusionis kelahiran Brooklyn keturunan Rusia-Yahudi, muncul secara ajaib di tempat kejadian selepas menghasilkan dan mengarahkan rancangan televisyen asalnya, “Street Magic,” ketika dia baru berusia 23 tahun. Dalam tempoh 26 tahun sejak itu, sembilan televisyen perdananya istimewa telah menyaksikan dia tertimbus hidup-hidup di bawah tangki air tiga tan selama HK Prize Hari ini  seminggu tanpa air atau makanan, terbungkus di dalam bongkah ais enam tan selama 65 jam, dan berdiri di atas tiang sepanjang 100 kaki selama 36 jam tanpa jaring keselamatan .

Apabila saya melakukan aksi, itulah satu-satunya masa saya berasa hidup,” kata Blaine kepada New York Times pada 2002.

Resume pelik Blaine juga termasuk 1 juta volt dilepaskan secara berterusan ke dalam badannya selama 72 jam, menghabiskan satu minggu tenggelam dalam akuarium berbentuk sfera di Lincoln Center, dan memecahkan rekod dunia untuk menahan nafas — 17 minit, secara langsung, di “The Rancangan Oprah Winfrey.”